Esplugues, ciutat participativa

(Article publicat a EL FAR, setembre 2017)

A Esplugues, volem que la gent participi més activament en la gestió de la ciutat i col·labori en el govern municipal. Si comptem amb una ciutadania responsable i implicada en el dia a dia, tots i totes tindrem la satisfacció de construir Esplugues des de la suma, des de la col·laboració i compartint espais de debat i consens.

Per això, des de fa anys estem portant a terme dos programes de participació dels infants i joves en la construcció del futur col·lectiu, que són l’Audiència Jove i el Consell d’Infants, que són veritables espais de participació i civisme, intercanvi d’idees. A les escoles i instituts de la ciutat, els infants i els joves aprenen a conviure i promouen els canvis que, entre tots i totes, somien.

Són dues iniciatives que han estat reconegudes com a Bones Pràctiques pel programa de cooperació territorial europeu Urbact i que a principis d’octubre anirem a presentar a la cimera de Tallinn (Estònia).

Amb el conjunt de programes de participació ciutadana que al llarg de l’any promovem, tots plegats, construirem una ciutat oberta, més participativa i que sap aprofitar les aportacions de tothom.

Enllaços de l'Ajuntament

twitter icon flickr icon youtube icon