El futur d'Esplugues és a les teves mans

(Article publicat a EL FAR, setembre de 2016)

L’Ajuntament d’Esplugues ha començat a treballar en l’elaboració del Pla Estratègic Esplugues 2025, un document que recollirà les línies d’actuació per avançar cap a un model de ciutat sostenible, intel·ligent i inclusiva.

La nostra ciutat disposa d’una bona base i de moltes potencialitats, com la seva situació geogràfica o l’atractiu per l’establiment d’activitats econòmiques amb un important valor afegit. Volem avançar en progrés econòmic i en progrés social. I especialment volem garantir que el progrés econòmic arribi a tothom. Estem en un bon punt de partida per fer del nostre municipi un referent en modernització, innovació, sostenibilitat, cohesió i qualitat de vida.

Ara volem obrir a la participació ciutadana aquest procés de dibuixar el futur de la ciutat. Per això, com ja hem fet recentment amb altres plans, com el Pla d’Actuació Municipal 2016-2019, primer compartim amb la ciutadania els diferents reptes de futur identificats pel govern municipal. A continuació, amb un procés participatiu, acabarem definint el Pla Estratègic 2025, que haurà de donar resposta a aquests reptes, com ara cohesionar la població, consolidar un model de ciutat intel·ligent a l'accés de tothom o reduir les desigualtats.

Per explicar, doncs, a la ciutadania quins són els reptes que ens hem fixat i com podem donar-hi respostes, estem fent presència als diferents barris de la ciutat amb una carpa informativa on tothom que vol s’hi pot adreçar i començar a fer les seves aportacions. Durant el mes d’octubre realitzarem diverses sessions de treball amb les associacions de veïns i veïnes i amb el Consell de Ciutat. La ciutadania tindrà també un canal de participació a través de les xarxes socials, del web municipal www.esplugues.cat i del domini específic www.esplugues2025.cat

Tenim molts reptes de futur que volem afrontar de manera compartida, còmplice i consensuada amb la participació de tothom. Volem comptar amb les mans de totes aquelles persones que vulguin donar un cop de mà per definir el futur de la nostra ciutat.

Enllaços de l'Ajuntament

twitter icon flickr icon youtube icon