Esplugues, compromesa amb la mobilitat sostenible

(Article publicat a EL FAR, abril 2016)

Fa pocs dies, hem aprovat inicialment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible “Esplugues, horitzó 2020”, que recull un conjunt d’actuacions a la ciutat per incentivar els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic, amb el doble objectiu de tenir cura del nostre medi ambient i afavorir una qualitat de vida saludable.

Hem obert a la participació de la ciutadania el procés d’elaboració del pla i de la diagnosi, que ens ha ajudat a detallar les propostes de millora per a vianants, ciclistes, persones usuàries del transport públic i privat, aparcaments i transport de mercaderies.

Hem fet un treball intens, que té com objectiu final fomentar una mobilitat més respectuosa amb el nostre entorn i amb les persones. A Esplugues tenim una especial sensibilitat per l’entorn natural. Tenim un gran pulmó verd al parc de Collserola i als diversos barris la gent disposa d’algun parc a prop de casa per gaudir d’un entorn verd on passar-hi una estona agradable i tranquil·la.

Volem que la bicicleta tingui un lloc important en la mobilitat a la ciutat. Per això continuem impulsant carrils bici com el que properament es començarà a construir per connectar Esplugues i Barcelona, seguint l’eix de l’avinguda dels Països Catalans, a Esplugues, i l’avinguda Diagonal, a Barcelona. L’Àrea Metropolitana de Barcelona -encarregada de realitzar el projecte i coordinar l'execució del nou carril bici, apte també per al passeig de vianants- ja ha adjudicat les obres i d’aquí a un any es farà realitat una actuació llargament esperada per la nostra ciutat. Eliminarem així la barrera que fins ara existia per arribar a Esplugues des de la Diagonal i des de la Ronda de Dalt. Aquesta col·laboració entre els ajuntaments de Barcelona i Esplugues i l’AMB permetrà garantir l’accés a Barcelona a peu i en bicicleta, amb un vial respectuós amb el medi ambient, del tot sostenible i de contaminació zero.

Enllaços de l'Ajuntament

twitter icon flickr icon youtube icon