Ciutadania implicada i bon govern

(Article publicat a EL FAR, febrer 2016)

A Esplugues estem acabant d’elaborar el Pla d’Actuació Municipal 2016-2019 que tenim previst aprovar en plenari aquest mes de febrer.  La setmana passada vam celebrar una darrera sessió de treball del Consell de Ciutat per presentar les propostes que la ciutadania ha fet arribar a l’Ajuntament durant el procés participatiu convocat per al Pla d’Actuació Municipal (PAM).

L’equip de govern municipal d’Esplugues tenim entre les nostres prioritats impulsar el bon govern i la participació ciutadana en l'activitat municipal diària. Per això, hem obert a la ciutadania la concreció del PAM, que fixa i defineix eixos, línies i principals actuacions que portarem a terme en aquest mandat. És la primera vegada que hem obert a la ciutadania l’elaboració del PAM amb un procés participatiu molt ambiciós, extens i global.

El Programa d’Actuació Municipal 2016-2019 es presenta en un context d’una certa recuperació, però també amb diverses incerteses en el context polític a nivell estatal que tenen la seva repercussió en el dia a dia de les ciutats. Esplugues té un bon posicionament i moltes potencialitats i fortaleses, per la situació estratègica a l’entorn metropolità i la capacitat d’atracció de noves activitats econòmiques, sobretot les que aporten valor afegit. Progrés econòmic i progrés social estan estretament lligats.

Com es va posar de manifest al Consell de Ciutat, no només hem d'obrir canals i espais de participació, també hem de fer especialment promoció de la participació ciutadana. Participació és sinònim de compromís, implicació, col·laboració i complicitat en fer ciutat. Agraïm la implicació ciutadana en l’elaboració del PAM. La participació informada i activa de la ciutadania és la millor manera de col·laborar en el govern municipal.

En aquest procés, la ciutadania ens ha fet arribar les seves propostes pels canals que  vam establir (qüestionari a través del portal municipal i distribuït a totes les llars i col·locació d’urnes a equipaments públics) i també a través de la participació als diversos consells sectorials i al Consell de Ciutat.

La ciutadania no només ens ha fet arribar les seves aportacions, també ens ha dit quina rellevància dóna a les actuacions que volem realitzar els propers 4 anys. De les aportacions que s’han fet en els cinc eixos d’actuació que el PAM defineix (Economia, emprenedoria i ocupació; Persones i famílies; Ciutadania, entitats i associacions; Ciutat; i Bon Govern), la primera prioritat ha estat per a aquelles accions que tenen a veure amb el Bon govern, seguides molt aprop per aquelles relacionades amb infants i famílies i les de foment de l'economia i creació d'ocupació.

Això ens indica que el govern municipal treballa alineat amb les expectatives de la ciutadania, perquè dos de les nostres principals prioritats en la gestió dels assumptes públics durant aquest mandat seran el bon govern i la participació ciutadana.

Enllaços de l'Ajuntament

twitter icon flickr icon youtube icon