Impulsem més canals de participació ciutadana

(Article publicat a EL FAR, setembre 2015)

El compromís del govern municipal d’Esplugues és impulsar la participació ciutadana en el dia a dia i promoure el bon govern. La millor manera de fer-ho és implicant la ciutadania en la gestió quotidiana dels affairs públics.

Obrim ara dos processos per impulsar la participació en el govern de la ciutat: la definició del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019 i el Pressupost Municipal participatiu. Amb el PAM volem donar la paraula a la ciutadania perquè entre tots i totes marquem les línies estratègiques i les actuacions que es faran a la ciutat en aquest mandat . La nostra voluntat és que tothom s’impliqui en concretar quines seran les principals línies d’actuació del govern municipal per als propers quatre anys. Perquè tots plegats hem de construir Esplugues. Volem que la ciutadania ens faci aportacions al document inicial del PAM que proposem des del govern municipal. Serà amb els suggeriments i amb la mirada oberta i constructiva de la ciutadania que fixarem les principals línies de treball i les actuacions que els propers 4 anys s’hauran d’emprendre a la ciutat.

També per tercer any consecutiu, des de l’Ajuntament es reserva una quantia econòmica del pressupost per a l’exercici 2016 perquè la ciutadania decideixi, amb el seu criteri, com s’ha d’invertir.  Novament, esperem que més persones se sumin a les trobades de debat i reflexió (grups motor) que tenen lloc per decidir la destinació d’aquests diners, que són de tothom. La decisió que prenguin serà encertada com ho ha estat els dos anys anteriors, en què hem posat en marxa l’espai Coworking Esplugues, on avui ja hi ha diverses persones instal·lades fent realitat una idea de negoci i compartint sinèrgies, i abans de finalitzar l’any es realitzaran les obres d’adequació del Casal de Cultura Robert Brillas perquè sigui més accessible, amb la instal·lació d’un ascensor.

La participació ciutadana és fonamental perquè la ciutadania estigui compromesa amb Esplugues i per construir, tots junts, una ciutat oberta, més participativa i que sap aprofitar les aportacions de tothom.

Enllaços de l'Ajuntament

twitter icon flickr icon youtube icon