Ocupació i emprenedoria a Esplugues

(Article publicat a EL FAR, juliol 2015)

Comencem un nou mandat a Esplugues en el qual les polítiques socials i l’impuls a l’economia centraran bona part de l’acció del govern municipal. En el context de crisi actual, l’agenda econòmica i social ha de marcar l’acció de govern dels ajuntaments, per estar al costat de la ciutadania i impulsar les nostres ciutats.

Tenim dos grans reptes: d’una banda, combatre la pobresa i l’atur, i d’altra banda, treballar per enfortir el teixit comercial i empresarial perquè l’endemà de la crisi estiguem en les millors condicions per continuar desenvolupant la nostra ciutat.

En l’àmbit municipal, a Esplugues ja comptem amb programes socials i programes de foment de l’economia que tenen un objectiu ben clar: construir una ciutat més justa i amb més oportunitats per a tothom. I ara renovarem el Pacte per reactivar l’economia i crear ocupació que vam signar fa dos anys perquè ha de ser de nou una eina útil i efectiva per promoure la recuperació econòmica, el comerç i l’ocupació a Esplugues.

També continuarem creant ocupació i ajudant els emprenedors que tenen una idea de negoci amb recursos com ara l’Espai Coworking Esplugues. Fa una setmana, vaig visitar les noves empreses que s’han anat instal·lant a l’Espai i és satisfactori comprovar que idees sorgides del procés de pressupostos municipals participatius ara fa 2 anys, es fan realitat. Avui veiem que talent jove, persones creatives i emprenedores, tenen en aquest espai una oportunitat de créixer professionalment.

Continuarem fomentant la millora dels polígons industrials i de l’espai públic perquè les empreses tinguin un entorn òptim per a la seva activitat. Des del municipi, seguirem sumant esforços amb el teixit econòmic i comercial per impulsar l’activitat econòmica, i que les empreses com Renault Retail, que aquests dies commemora els 50 anys des que es va instal·lar a Esplugues i a Barcelona, tinguin a la nostra ciutat un espai favorable per a la seva activitat.

Enllaços de l'Ajuntament

twitter icon flickr icon youtube icon