La salut, un dret irrenunciable

(Article publicat a EL FAR, gener del 2013)

Acabem d’acomiadar un any on les retallades en serveis per part de les grans administracions públiques (Govern de l'Estat i Generalitat), alguns d’ells molt essencials, han estat la tònica dominant i preocupant. Un dels sectors que més ha patit aquestes retallades ha estat la sanitat pública. Com a conseqüència d’aquesta realitat, l’Hospital Comarcal Moisès Broggi viu en els darrers dies diverses mobilitzacions, tant per part del personal sanitari com per part de les entitats veïnals i societat civil del conjunt del Baix Llobregat.

I és que les retallades en sanitat afecten a tothom. No només als treballadors i treballadores, que pateixen l’erosió de les seves condicions laborals, sinó també al conjunt de la ciutadania, que té el dret a rebre una atenció sanitària de qualitat. El nostre Estat del benestar trontolla definitivament si aquest dret deixa de ser universal.

Aquest hospital va fer-se realitat durant el mandat del govern d'entesa, sensible amb les polítiques socials, després de molts anys de reivindicacions i gràcies a la persistència de les demandes expressades pels municipis del Baix Llobregat. Demandes de la seva ciutadania i també dels dirigents polítics d’aquests municipis, que sempre han defensat que la sanitat pública de qualitat és una de les grans conquestes de la nostra democràcia, un element més de justícia social i la mostra de l’esperit igualitari i solidari que ha de governar el nostre país.

Amb l’excusa de la crisi, les retallades sanitàries estan esquerdant aquesta gran conquesta del Baix Llobregat, la construcció de l’Hospital Moisès Broggi. I amb la mateixa força que entre tots i totes vam aconseguir que s’acabés construint, ara hem d’unir esforços per a la seva consolidació i la del conjunt de la sanitat pública del país.

Enllaços de l'Ajuntament

twitter icon flickr icon youtube icon